Jenny Gustafsson
Göteborg
ODIS-doula, kangaroula,
Föda Utan Rädsla-instruktör

Hej och gratulerar till dig som ska bli förälder! 

Jag heter Jenny och har tre egna barn vars födslar har varit olika i utmaning, längd och intensitet. Jag har fött både på sjukhus och hemma. Gemensamt för alla tre födslar är att de gjort mig starkare och gett mig stor tilltro till min förmåga. 

Som doula är det viktigaste för mig att ni som föräldrar får stöd i att föda på erat sätt och att ni får kunskapen att göra informerade val. Med mig vid er sida får ni ett kontinuerligt stöd som bidrar med kunskap hela vägen från graviditet och födsel till första tiden med erat nya barn. 

Jag är utbildad doula genom ODIS år 2010 och har sedan dess även gått en påbyggnadsutbildning till kangaroula med Jill Bergman från Sydafrika. Kursen baserades på ny banbrytande neurovetenskap. 
(http://ninobirth.org/kangaroula/) Som kangaroula har jag kunskap om det nyfödda barnets behov under den första tiden. Jag stödjer er i att tillämpa hud mot hud för bästa möjliga förutsättningar för god anknytning, amning och utveckling av barnets hjärna. 

Jag är instruktör i Föda Utan Rädsla, en kurs med samma innehåll som den uppskattade boken av Susanna Heli. Har erfarenhet av att stödja kvinnor och deras partner att tillämpa metoden som utgår ifrån kroppens egna uttryck för lugn och ro. Det hjälper kroppens inneboende förmåga att arbeta ostört och utan stress och spänningar för att föda fram barnet. (www.fodautanradsla.se) 

Jag har en stor passion för allt som har med födande att göra och tycker att det är viktigt och intressant att hela tiden utöka min kunskap. Den senaste kunskapslyftet gjordes på en workshop för doulor med legendariska barnmorskan Ina May Gaskin som besitter oerhört mycket viktig kunskap, bland annat om hur starkt sinnet påverkar kroppen och om hur viktigt det är att föda i trygghet med självvalt stöd vid sin sida, som har respekt för den födandes upplevelse. En doula är därför en mycket bra investering för att få ett genomgripande, kontinuerligt stöd!
För de som vill ha bilder till minne av födseln brukar jag fotografera och det har varit mycket uppskattat. 

Jag tar uppdrag både planerat och med kort varsel. Referenser finnes för den nyfikna.


Telefon: 0722-441508
E-post: jennygustafsson.doula@gmail.comTillbaka