FörlossningsGruppens Doulautbildning, Göteborg 
VÅREN 2020

Blivande doulor delar med sig av sina kloka tankar. ♥

BLOCK 1: 

Lördag 7 mars, kl 9:00-18:00 
Söndag 8 mars, kl 9:00-16:00

BLOCK 2: 

Lördag 4 april, kl 9:00-18:00
Söndag 5 april k,l 9:00-16:00

 

Funderar DU på att utbilda dig till DOULA? Då är du välkommen till oss! ♥

Vill du arbeta med att stödja blivande föräldrar i det unika skedet vid livets början? Har du ett stort intresse för graviditet, förlossning och bebistid, eller kanske älskar att jobba med människor för att stötta och hjälpa andra? Att vara doula är ett otroligt givande och spännande yrke, och allt fler väljer att anlita en doula inför sin kommande födsel.

På vår kurs får du lära dig hur du kan arbeta professionellt med att ge stöd och information till blivande föräldrar under graviditet, förlossning och den närmaste tiden efter, samt hur du på bästa sätt kommer igång som doula. Du kan börja ta uppdrag som doula direkt efter avslutad utbildning. Inga förkunskaper krävs.

FörlossningsGruppens Doulautbildning hålls i ljusa och rymliga lokaler, mitt i centrala Göteborg. Den ger dig verktyg för att både mentalt och fysiskt kunna stötta på bästa sätt, samt gästas av både barnmorska och bärsjalscoach. FörlossningsGruppen har hittills utbildat över 150 doulor.

 Under fyra härliga heldagar tillsammans går vi igenom: 

 • Doulan förr och nu, historia
 • ODIS, doulaföreningen i Sverige
 • kvinnokroppen
 • det normala förlossningsförloppet
 • de vanligaste komplikationerna
 • sjukhusrutiner
 • smärthantering, alternativa smärthanteringsmetoder
 • mental förberedelse
 • avslappning, massage, tryck och beröring
 • olika förlossningsförberedande metoder
 • hur man startar upp som doula, företag eller ej, nätverkande, doulaväskan...

                                                                                                                                ...och mycket mer! 

Vi ger dig kunskap om alla de vanligaste metoderna för smärthantering, så att du känner dig väl förberedd att möta föräldrar med olika önskemål och behov. Sedan kan du, med vår guidning, fördjupa dig i det som passar dig allra bäst.

Det har alltid varit mycket uppskattat att vi är TVÅ erfarna kursledare, som kan ge kursen bästa möjliga bredd och bidra med både olika expertisområden, perspektiv och personligheter. Vi delar med oss av en stor kunskapsbas (med info, länkar och tips) som du får ta del av när du påbörjat din kurs. I samband med avslutad utbildning erbjuder vi stöd och mentorskap under din första tid som doula och lotsar dig ut i doulavärlden. 

 

KURSLEDARE: 

Frida Viibus Lundgren & Vicky Brundin James

Kursledarna är två mycket erfarna och ODIS-certifierade doulor och förlossningspedagoger. För att du ska vara så väl förberedd som möjligt inför dina kommande uppdrag, delar de med sig av sina erfarenheter av över 200 förlossningar som doulor.

Både Vicky och Frida (i doulavärlden även kallade "Fricky") har många vidareutbildningar, bl a Amningsrådgivare, Kangaroula (hud-mot-hud, kängurumetoden och nyfödda barns behov, inkl. prematura), Aktiv Baby instruktör, Förlossningsakupressur, Rebozo, Spinning Babies m.fl. och har jobbat som kursledare för Amningshjälpens förberedande amningskurser här i Göteborg samt föreläst för vårdpersonal inom vårdkedjan om amning för Amningshjälpens räkning. 

Frida har dessutom tidigare arbetat som undersköterska både på BB & Förlossningen, samt barnkliniken, på Östra sjukhuset i Göteborg. Hon är diplomutb. NADA öronakupressör samt placentainkapslare. 

Vicky är sedan 15 år dipl. massageterapeut, pilatesinstruktör och PT med vidareutbildning och specialkompetens för graviditet och postpartumtid inom dessa områden. Hon arbetade under flera år deltid som lärare på ett college i England. 

Tillsammans driver de FörlossningsGruppen som kontinuerligt håller i workshops och fortbildning för doulor i Sverige. De brinner både för att inspirera och stötta blivande föräldrar OCH blivande doulor.

 

GÄSTFÖRELÄSARE: 

Barnmorska -(namn kommer inom kort): föreläser och svarar på frågor om bl a sjukhusrutiner och komplikationer

Bärsjalscoach & doula -Anna Lonntorp från Coracor: visar hur du kan hjälpa nyblivna föräldrar lära sig bära sitt barn nära

 

FörlossningsGruppens Doulautbildning är godkänd av ODIS (Organisationen för Doulor i Sverige). Du blir diplomerad doula och kan därmed efter avslutad utbildning påbörja certifiering av ODIS. 
På www.doula.nu hittar du mer information.

 

KURSAVGIFT: 
Pris 7900 kr inkl moms. 

Utbildningsmaterial ingår. Kurslitteratur ingår EJ.

1500 kr bokningsavgift betalas inom 10 dagar efter anmälan. Resterande betalas via faktura 10 dagar innan kursstart. Möjlighet att dela upp din betalning via Klarna finns*

Efter din anmälan skickas betalningsinformation/faktura via mail. 

Vill du göra en anmälan? Klicka HÄR!  

Vill du ha mer information? Skicka ett mail till: info@forlossningsgruppen.se

 

VAD SÄGER TIDIGARE KURSDELTAGARE OM KURSEN? LÄS HÄR! 


*Villkor: När bokningsavgiften är betald är din plats på kursen bokad. B
okningsavgiften återfås ej vid avbokning. Efter att resterande avgift är betald är din anmälan bindande och vi kan då tyvärr inte boka av dig utan kostnad och halva summan debiteras. Ingen återbetalning sker vid påbörjad kurs. Vi förbehåller oss rätten att flytta/ställa in kursen om vi blir sjuka eller om antalet kursdeltagare blir färre än 5 deltagare. Vi försöker i så fall erbjuda ett nytt kursdatum inom rimlig tid. Har du ingen möjlighet att gå kursen vid senare datum återbetalas hela summan.

 

I samband med doulautbildningen bjuder vi traditionsenligt in till gemensam doulaträff på lördag BLOCK II i Göteborg! Gamla som nya doulor träffas, äter och dricker gott, pratar, skrattar och nätverkar!

Vi brukar beställa buffémat från Coop Catering (ca 170:-), gör din intresseanmälan redan nu! Hoppas att just du vill vara med! ❤️

hem