FörlossningsGruppens Doulautbildning i Göteborg
HÖSTEN 2020


Fikat smakar extra gott i dessa vackra lokaler! 

DATUM EJ BOKAT ÄNNU!

BLOCK 1: 

Lördag, kl 9:00-18:00 
Söndag, kl 9:00-16:00

BLOCK 2: 

Lördag, kl 9:00-18:00
Söndag, kl 9:00-16:00

Funderar DU på att utbilda dig till DOULA? Då är du välkommen till oss! ♥

Vill du arbeta med att stödja blivande föräldrar i det unika skedet vid livets början? Har du ett stort intresse för graviditet, förlossning och bebistid, eller kanske älskar att jobba med människor för att stötta och hjälpa andra? Att vara doula är ett otroligt givande och spännande yrke, och allt fler väljer att anlita en Doula inför sin kommande födsel.

På vår kurs får du lära dig hur du kan arbeta professionellt med att ge stöd och information till blivande föräldrar under graviditet, förlossning och den närmaste tiden efter, samt hur du på bästa sätt kommer igång som doula. Du kan börja ta uppdrag som doula direkt efter avslutad utbildning.

FörlossningsGruppens Doulautbildning hålls i ljusa och rymliga lokaler, mitt i centrala Göteborg. Den ger dig verktyg för att både mentalt och fysiskt kunna stötta på bästa sätt, samt gästas av bl a barnmorskor och bärsjalscoach. FörlossningsGruppen har hittills utbildat över 150 doulor.

 Under fyra heldagar tillsammans går vi igenom: 

 • Doulan förr och nu, historia
 • ODIS, doulaföreningen i Sverige
 • kvinnokroppen
 • det normala förlossningsförloppet
 • de vanligaste komplikationerna
 • sjukhusrutiner
 • smärthantering, alternativa smärthanteringsmetoder
 • mental förberedelse
 • avslappning, massage, tryck och beröring
 • olika förlossningsförberedande metoder
 • hur man startar upp som doula, företag eller ej, nätverkande, doulaväskan...

                                                                                                     ...och mycket mer!

 

Vi ger dig kunskap om alla de vanligaste metoderna för smärthantering så att du sedan kan fördjupa dig i det som passar dig allra bäst och är förberedd att möta föräldrar med olika önskemål och behov. Vi tror att två kursledare ger bästa möjliga bredd och kvalitét på utbildningen och vi erbjuder stöd och mentorskap under din första tid som doula, samt en stor kunskapsbas med info och länkar som du får ta del av när du påbörjat din kurs.

Inga förkunskaper krävs.

 

KURSLEDARE: 

Frida Viibus Lundgren & Vicky Brundin James

 

GÄSTFÖRELÄSARE:

Barnmorska -(namn kommer inom kort): föreläser om sjukhusrutiner och komplikationer bla

Bärsjalscoach & doula -Anna Lonntorp från Coracor: visar hur du kan hjälpa nyblivna föräldrar lära sig bära sitt barn nära

Dina kursledare, Frida och Vicky, är två mycket erfarna doulor och förlossningspedagoger, som för att du ska vara så väl förberedd som möjligt inför dina kommande uppdrag, delar med sig av sina erfarenheter av runt 200 förlossningar som doulor. 

Både Vicky och Frida (i doulavärlden även kallade "Fricky") har många vidareutbildningar, bl a Amningsrådgivare, Kangaroula (hud-mot-hud, kängurumetoden och nyfödda barns behov, inkl. prematura), Aktiv Baby instruktör, Förlossningsakupressur, Rebozo, Spinning Babies m.fl.

Dessutom har Frida tidigare arbetat som undersköterska på BB & Förlossning på Östra sjukhuset, är diplomutb NADA öronakupressör samt placentainkapslare. 

Vicky är sedan 15 år dipl. massageterapeut, pilatesinstruktör och PT med vidareutbildningar och specialkompetens för graviditet och postpartumtid inom dessa områden.

 

 

 

KURSAVGIFT: 
Pris 7900 kr inkl moms. 

FörlossningsGruppens Doulautbildning är godkänd av ODIS (Organisationen för Doulor i Sverige). Du blir diplomerad doula och kan därmed efter avslutad utbildning bli certifierad av ODIS. 
På www.doula.nu hittar du mer information.

Vill du göra en anmälan? Klicka HÄR!  

Vill du ha mer information? Skicka ett mail till: info@forlossningsgruppen.se

Efter din anmälan skickar vi betalningsinformation till dig via mail. 

Efter att avgiften är betald är din anmälan bindande och vi kan tyvärr inte boka av dig utan kostnad och halva summan debiteras. Ingen återbetalning sker vid påbörjad kurs. Vi förbehåller oss rätten att flytta/ställa in kursen om vi blir sjuka eller om antalet kursdeltagare blir färre än 5 deltagare. Vi försöker i så fall erbjuda ett nytt kursdatum inom rimlig tid. Har du ingen möjlighet att gå kursen vid senare datum återbetalas hela summan.

 

VAD SÄGER TIDIGARE KURSDELTAGARE OM KURSEN? LÄS HÄR! 


I samband med doulautbildningen bjuder vi traditionsenligt in till gemensam doulaträff på lördag BLOCK II i Göteborg!
Gamla som nya doulor träffas, äter och dricker gott, pratar, skrattar och nätverkar!

Vi brukar beställa buffémat från Coop Catering (ca 170:-), gör din intresseanmälan redan nu! Hoppas att just du vill vara med! ❤️