Åsa Norén
Förlossningspedagog och ODIS-doula. Diplomerad Magplasket-ledare och Aktiv Baby-instruktör.

 

 

 

"If a woman doesn't look like a goddess in birth... 
someone isn't treating her right." 
~Ina May Gaskin

 

Att föda barn (tre stycken: -01, -06 och -07) är det absolut häftigaste jag har gjort och det var då jag insåg att jag ville hjälpa andra födande kvinnor att uppleva trygghet, lugn och glädje när de föder! 

Jag utbildade mig till doula genom ODIS våren -09 och därefter till förlossningspedagog. 
Våren 2010 startade jag upp MammaStudion i Alingsås tillsammans med Frida, där vi håller förlossningsförberedande kurser samt utbildningar för blivande och nyblivna föräldrar. Ibland bjuder vi även in någon spännande föreläsare! Under 2011 växte vi och bytte namn till FörlossningsGruppen och nu hittar ni oss på flera ställen i landet. Numera håller vi även egna doulautbildningar i Göteborg.

Jag har hunnit att bli en erfaren doula med stor erfarenhet av förlossningsrädsla. 

Jag är även Diplomerad Magplask-ledare och håller vattenträning kombinerat med förlossningsförberedelse och avslappning på Vattenpalatset i Lerum. 

2017 utbildade jag mig till Aktiv Baby-instruktör hos Xana De Silva, Aktiv Babys grundare & instruktör.

För tillfället tar jag enbart Doula med mentor-uppdrag där jag samarbetar med en nyutbildad doula. 

Om du anlitar mig som mentordoula ingår detta:

- Två förberedande samtal tillsammans med doulan och mentorn. Vi pratar om dina och din partners förväntningar och tankar inför förlossningen. Kanske finns det någon oro? Kanske finns det tidigare förlossningsupplevelser som ni behöver prata om? Vi pratar också om vad ni vill ha ut av er doula och hur hon kan hjälpa just er på bästa sätt! Ni får även tips på övningar som ni kan göra tillsammans för att förbereda er inför förlossningen.

- Jour från och med 10 dagar innan beräknat förlossningsdatum tills att förlossningen startar. Under den här tiden är er doula kontaktbar och redo att ge sig iväg under dygnets alla timmar! Jag finns med i bakgrunden för stöd och rådgivning. 

- Stöd av er doula under förlossningen. Jag finns hela tiden med i bakgrunden för rådgivning. Under förlossningen stöttar doulan er efter era önskemål och behov. Hennes mål är att skydda er upplevelse, finnas runt er och hjälpa er att få en förlossning som speglas av lugn, trygghet och tillit till kroppens förmåga att föda. En förlossning som ni kan minnas med glädje! ♥ 

- En efterträff tillsammans med doulan och mig om ni så önskar, där vi pratar om förlossningen och det tidiga föräldraskapet.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller vill komma i kontakt med en nyutbildad doula! ♥

Mobiltelefon: 0702-736895      
E-post: asa@forlossningsgruppen.se

 

♥♥♥ Värmande ord från mina doulaföräldrar ♥♥♥

"Vilken drömförlossning det blev Åsa! Tack för din fantastiska insats. Jag är alldeles överväldigad! Hade ALDRIG kunnat drömma om att det kunde gå så bra och "lätt". Bamsekramar från en överlycklig & stolt mamma!" ~ nybliven mamma, tredje barnet

"Vi är så glada att vi valde att göra detta tillsammans med dig." ~ nyblivna föräldrar, andra barnet

"Min man och jag tycker att det var lycka, glädje och förmån att du hjälpte oss så mycket! Tack!" ~ nybliven trebarnsmamma

"Du var bäst Åsa, det hade aldrig gått utan dig!" ~ nybliven pappa, första barnet

"Tack tack tack! Utan dig hade det aldrig gått!" ~ nybliven tvåbarnsmamma 

"Tack för allt igår, du var fantastisk! Hjälpte oss båda så oerhört mycket!" ~ nybliven mamma, första barnet

"Hjärtligt tack för allt! Vilken tur vi hade att du finns! En bukett rosor och stort hjärtligt tack för hjälpen på A's väg till världen!" ~ nyblivna trebarnsföräldrar 

 

Tillbaka